Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/lucienne/domains/luciennenijsters.be/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/lucienne/domains/luciennenijsters.be/public_html/includes/common.inc).

Biografie

Aquarelleren is voor mij het uitdrukken van innerlijke gevoelens van dat specifieke moment. Mijn werken kunnen tegelijk abstract, figuratief en suggestief zijn. Het laat ruimte voor interpretatie en verbeelding. Het gaat om een atmosfeer opgebouwd met kleur, licht, transparantie en gratie van het wit. een passioneel spelen met water, ontdekken van reacties, wachten tot het onbekende zich openbaart, creëren van nieuwe uitdagingen.

Het resultaat kan poëtisch zijn, het kan ook heftig en krachtdadig zijn met spanning van elke borstelstreek of ruigheid van een veeg.

De ervaring is ontzettend belangrijk, je weet waar je naartoe werkt, maar water, verf en papier beslissen er soms anders over. Het is een wereld vol boeiende verrassingen.

Het geschenk van aquarelleren is ..... stil worden.

Lucienne Nijsters

Geboren te Antwerpen op 7 juni 1950
Woont in Ternat
Volgde avondles tekenen naar model en olieverfschilderen aan de academie in Molenbeek
Daarna volgde ze één jaar atelier "Beeldende Kunsten" in Dilbeek en specialiseerde zich als autodidact in aquarel
Is lid van het Aquarel Instituut België